پارمیس عزیزم
دوباره یک پنج شنبه دیگر آمد و یک خاطره انتخاباتی، اما اتفاقات روزهای اخیر چنان حیرت انگیز بود، که مدتی از تعجب شبیه پرندگان تاکسیدرمی موزه دارآباد در جایم خشک شده بودم، سپس از روی شوک و البته ناامیدی یک نامه بی سر و ته هم برای موزیلا نوشتم و با ناراحتی و ناامیدی از شرایط بوجود آمده، خوابیدم.
روز بعد هم یک ایده بحرانی برای گوگل فرستادم، بعد هم جی دی بحرانی آنها را روی صفحه نمایش خودم دیدم و خندیدم. تصمیم گرفتم از این وضعیت بحرانی زودتر خارج شوم، بنابراین کتاب : چطور با شرایط بحرانی مقابله کنیم؟ برایان تریسی را مطالعه کردم. حالا پس از مطالعه این کتاب آرامش خودم را تا حدودی باز یافته ام.
آرنولد تویئنبی، تاریخ دان معروف، در طی سالهای 1934 تا 1961 مجموعه دوازده جلدی خود را با عنوان « بررسی تاریخ» منتشر کرد. او در این مجموعه ظهور و سقوط 26 تمدن را در طی 3000 سال مورد بررسی قرار داده است . او براساس تحقیقاتش « نظریه تاریخی پاسخ به چالش » را مطرح کرد و پی برد که هر تمدنی به شکل یک گروه یا قبیله کوچک شروع شده و سپس با چالش و تهدیدی از دنیای خارج روبرو می شد . او به این نتیجه رسید که اگر رئیس قبیله در این موقعیت قبیله یا گروه خود دوباره سازماندهی می کرد و تصمیمات درست می گرفت و درست عمل می کرد، قبیله او می توانست به بقا و رشد خود ادامه دهد و روز به روز بزرگتر و قوی تر شود تا عاقبت به یک پادشاهی و پس از آن به یک تمدن بزرگ که سرزمین پهناور، خزانه ها و افراد بیشماری را تحت فرمان دارد تبدیل گردد.
ما هم می توانیم درس های این نظریه را در زندگی عادی خودمان به کار ببریم.
در هنگام رویارویی با چالش های ناگهانی ، مشکلات و بحران با نشان دادن واکنش مؤثر ، می توانیم از عهده مشکلات برآییم، به این ترتیب به مرور زمان دانش، خرد و تجربه مان رشد می کند و سرانجام به موفقیت دست می یابیم.
در این کتاب با بیست و یک راه رسیدن به حداکثر کارایی در هنگام رویارویی با بحران آشنا می شوییم، من مثل همیشه تنها نکاتی که برایم جالبتر بودند را برایت می نویسم، شاید تو نیز از خواندن آنها لذت ببری.
اولین قدم در هنگام رویارویی با یک بحران حفظ آرامش برای جلوگیری از بروز واکنش های غیر ارادی است. بهتر است نفس عمیقی بکشیم ، تا ذهنمان آرام گردد. سپس به دقت درباره سخنان و اقدامات بعدی بیندیشیم. دو احساس ترس از شکست و ترس از طرد شدن عمده ترین احساسات منفی هستند، که در این مرحله با آن روبرو هستیم. بهتر است مسئله را صد در صد منفی نگاه نکرده و به خاطر داشته باشیم : « این نیز بگذرد.» سپس مسئله را خوب مطالعه کرده و با شهامت با ترس هایمان روبرو شویم. مارک تواین می گوید: « شجاعت نداشتن ترس نیست، بلکه کنترل ترس است، مسلط شدن بر ترس است.» در زمان بحران باید از شجاعت خود کمک بگیریم تا بتوانیم از عهده انتخابات و تصمیمات سخت برآییم و کارهای لازم را برای بقا و سلامت افراد و سازمانمان انجام دهیم. سپس اطلاعات بیشتر و بهتری از ماهیت دقیق بحران به دست آوریم و واقعیات را همان گونه که هستند ببینیم، نه آنگونه که دوست داریم باشند. سپس به مانند یک متخصص خبره وارد عمل شده و کنترل اوضاع را در دست گیریم. در این مرحله باید افکارمان مثبت و متمرکز باشد و از خشم و احساسات منفی به دور باشیم، تا تصمیمات بهتری بگیریم.
این کاملاً طبیعی است که ما غمگین و افسرده باشیم، اما اگر 5 مرحله اندوه یعنی انکار، عصبانیت، مقصر دانستن دیگران ، افسردگی و پذیرش را به سرعت پشت سر بگذاریم ، می توانیم روی پیدا کردن راه حل برای مسئله تمرکز کنیم.
تا می توانیم با دیگران صادق باشیم و اصل « عدم غافلگیری» را در مورد بانک ، فروشندگان و طلبکاران به کار ببریم؛ یعنی صادقانه موقعیتی که در آن هستیم را خودمان برایشان شرح داده ، قبل از اینکه خبر را از دیگران بشنوند.
به یاد داشته باشیم که 80% نتایج ما در اثر 20% از کارهای ما به دست می آید، پس در هر حوزه کاری آن 20% را مشخص ساخته و روی آن تمرکز داشته باشیم و همیشه روی حوزه هایی تمرکز کنیم که منجر به کسب نتایج کلیدی می شوند.
در ابتدای هر روز لیستی از کارهای ضروری را تهیه کرده و سپس به ترتیب اولویت، آنها را انجام دهیم. ضمناً همیشه برای گذر از یک بحران به دنبال ساده ترین و سر راست ترین راه بگردیم.
یادمان باشد که همه ی ما یه نابغه بالقوه به دنیا می آییم. در درون خودمان توانایی حل هر مسئله ای و رسیدن به هر هدفی وجود دارد، به شرط اینکه از قدرت خلاقیتمان خوب استفاده کرده تا ما را به هدفمان برساند.
خوب، فکر می کنم این کتاب برای من خیلی مفید و راه گشا است؛ البته به شرط آنکه درس هایش را در زندگیم به کار ببندم. اما واقعاً مدیریت بحران یک موضوع مهم و در خور توجه است. در تحقیقی که دانشگاه استنفورد انجام داد مشخص گردید که مهم ترین خصوصیت مدیران درجه اول توانایی آنها در مقابله با بحران در زمان وقوع آن است، خوب، الان جک بائر را به یاد آوردم ، واقعاً او به خوبی می توانست در شرایط بحرانی خونسردی خودش را حفظ کند، کاش من هم بتوانم روزی مثل او اینقدر خونسرد و مسلط عمل کنم.
هر چند هنوز هم از اینکه مسئولان کلیدی کشور رد صلاحیت شده اند ، شوکه هستیم ( هر چند از قبل این موضوع را پیش بینی می کردیم، اما باورش واقعاً سخت است.) اما به خودمان می گوییم : « با درد بساز تا به درمان برسی.» و مثل مدیران موفق با خوش بینی روی آینده تمرکز کرده و افکارمان را مثبت و متمرکز نگه داریم.
برای هر مشکلی زیر این آسمان کبود
یا راه حلی هست، یا نیست
اگر هست، بگرد و پیدایش کن
اگر نیست، اصلاً فکرش را نکن
با بهترین آروزها
M.T
پیوست: ضمن تبریک صعود استقلال به مرحله بعد، امیدوارم که مسئولان برای تداوم این صعودها، بازیکنان تیم را راضی نگه دارند. درست است که استقلالی ها خیلی با مرام هستند، اما زندگی به $$$$ نیاز دارد.
*** سالروز آزادی خرمشهر، بر همه ایرانیان مبارک باد.***
" بزرگ ترین افتخار این نیست که هرگز شکست نخوریم، بلکه این است که بعد از هر شکست دوباره از جا برخیزیم."
0 comments:
Post a Comment