کنفوسیوس زمانی گفت: «بزرگترین افتخار ما این نیست که هرگز شکست نخوردهایم، بلکه آن است که پس از هر شکست دوباره برخاستهایم.» در حقیقت، لحظهی شکست، لحظهی به زمین خوردن امیدها و رویاها، آزمون جسارت است. خوشا به سعادت آنانی که تن به طوفان میسپارند و تسلیم نمیشوند.
آری، تفاوت انسانهای موفق و ناموفق در لحظات دشوار مشخص میشود؛ درست هنگامی که اغلب مردم میپندارند به آخر خط رسیدهاند، آنها جسورانه برخاسته، به تلاش ادامه میدهند؛ درست مانند فرد دیلوکا مؤسس ساب وی.
اگر زیر بار قرض و قوله باشید و مغازهتان در آستانهی ورشکستگی باشد چه کاری انجام میدهید؟ شک دارم دو سه تا مغازهی دیگر اجاره کنید، همان کاری که «فرد دیلوکا» انجام داد.
فرد دیلوکا بنیانگذار فروشگاههای ده میلیارد دلاری زنجیرهای سابوی، نمونهی بارز بیباکی است. در سال ۱۹۶۵، فرد که جوانی از محلهی برونکس بود، میخواست برای ورود به دانشگاه پولی جمعآوری کند. بنابراین از یکی از دوستان خانوادگی پرسید که چه باید بکند و آن دوست به او گفت: «تو باید یک مغازهی ساندویچفروشی باز کنی. اگر علاقهمند باشی، من هم با تو شریک میشوم و هزار دلار به تو میدهم»و آن روزها، با هزار دلار خیلی کارها میشد کرد. اجاره خانه و همچنین موادی که فرد با آنها ساندویچهایش را درست میکرد، ارزان بود، او مغازهاش را باز کرد و کاغذهای تبلیغاتی مغازه را در محله پخش نمود. از دوستانش کمک گرفت و در روز افتتاح مغازه سیصد ساندویچ فروخت.
اما به زودی میزان فروش کاهش یافت، زیرا همانطور که خودش میگوید: «ما نمیدانستیم چه کار میکنیم». فرد از ترس تعطیلی مغازهاش، دست به کار عجیبی زد. او مغازهی دوم را گشود و این فکر را در ذهن مردم القا کرد که تجارت موفقی دارد. دو مغازه به زحمت خرج خودشان را درمیآوردند که او سومی را گشود و سپس هر سه مغازه شروع به سقوط کردند، پس او چهارمی را افتتاح کرد و سپس پنجمی را! سرانجام، مغازهی پنجم رونق یافت و سابوی شروع به رشد نمود تا جایی که امروزه بیش از ۲۹۰۰۰ نمایندگی فروش سابوی در سراسر جهان، از جمله در پایگاههای نظامی عراق، وجود دارد.
تصمیم دیلوکا در مورد توسعهی کارش، در زمان بحران، شاید در ظاهر غیر عاقلانه به نظر برسد-کمتر مشاوری چنین راه ناهمواری را توصیه خواهد کرد- اما فرد به خودش و محصولش ایمان داشت و تسلیم نشد تا زمانی که به موفقیت دست یافت.
فرد دیلوکا میگوید: دلیل عمدهی ادامهی بقا سابوی، تمایل کارمندانش به موفقیت او بود. آنان حتی در سختترین دوران از او حمایت کردند. فرد آنان را در این صنعت سهیم کرد، برای تمامیشان فرصتی فراهم آورد و به چشم بیگانه به آنان نگاه نکرد.
فکر بزرگ: دانی دویچ
0 comments:
Post a Comment